
آنالیز سنی مطالبات
تجزیه سنی در مورد حسابهای پرداختنی و دریافتنی ( بدهکاران و بستانکاران ) کاربرد دارد. اما نمود آن در حسابهای دریافتنی یا بدهکاران بنگاه های اقتصادی بیشتر مطرح است.
تجزیه سنی در مورد حسابهای پرداختنی و دریافتنی ( بدهکاران و بستانکاران ) کاربرد دارد. اما نمود آن در حسابهای دریافتنی یا بدهکاران بنگاه های اقتصادی بیشتر مطرح است.
دارایی های ثابت مهم ترین نوع دارایی یک بنگاه اقتصادی هستند که برای استفاده طولانی مدت خریداری می شوند و معمولا قابلیت تبدیل سریع به نقدینگی را ندارند.
ABC یکی از سیستم های مدرن هزینه یابی محصولات و خدمات می باشد. امروزه یکی از مواردی که در محیط های تجاری پویا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، کاهش بهای تمام شده محصولات وخدمات ارائه شده و بهبود فرآیندها و فعالیتهای سازمان می باشد . کارشناسان این حوزه معتقدند محرک مدیریت کسب و کار انگیزه سودآوریست که با محاسبه بهای تمام شده و آنالیز آن می توانیم مدیریت هزینه ها را تصحیح کنیم .
یکی از اقلام صورت های اساسی دانش حسابداری صورت سود و زیان می باشد. هر بنگاه اقتصادی برای تعیین عملکرد خود (کسب درآمد) در یک دوره مالی جهت ارائه به مدیران و صاحبان سرمایه به این گزارش نیازمند است.
یکی از اقلام صورتهای مالی ، صورت جریان وجوه نقد می باشد.
موجودی های کالا یکی از اقلام دارایی های جاری می باشد که محاسبه دقیق ارزش مصرف آن در چه در بخش صنعت و چه در بخش بازرگانی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و مستقیما" روی بهای تمام شده کالای فروش رفته اثر می گذارد و سود خالص تحت تاثیر آن می باشد.
شرکت های بازرگانی ، شرکت هایی هستند که با انجام عملیات خرید و فروش کالا و یا خدمات به منظور کسب درآمد و سود فعالیت می کنند. این شرکت ها می توانند حیطه فعالیت خود را از یک منطقه تا فواصل خیلی دورتر مثلا بین چند کشور گسترش دهند.
به مقایسه موجودی واقعی کالا و آنچه در سیستم حسابداری نمایش داده می شود و اصلاح موجودی در سیستم را انبارگردانی می گویند، این کار معمولا حداقل یک بار در سال انجام می شود.
انبارداری به معنی نگهداری موجودی ریالی و مقداری کالا می باشد. نگهداری کالا در انبار به دو روش دائم و ادواری صورت می گیرد.
هر سازمان و مجموعه ای بر اساس نوع کالا و حوزه ی فعالیتشان یکی از دو روش مذکور را انتخاب و استفاده می کنند.
در هر ارگان و سازمانی برای پیشرفت و پیشبرد اهدافش نیازمند برنامه ریزی و مدیریت امور است. شرکت های موفق در اکثر نقاط جهان از چندین بخش تشکیل شده اند. هدف از بخشبندی شرکت، سازماندهی امور آنجاست. تعیین مسئولیت و تقسیم وظایف کمک به بهبود بخشیدن روند اجرایی یک سازمان و یا هر بخش آن می کند. انجام کار گروهی دقت و سرعت عمل را می افزاید و باعث رشد شرکت می شود. دقت عمل و سرعت انجام کار در همه ی بخش های یک موسسه حائز اهمیت است اما در بعضی از قسمت ها از اهمیت بیشتر برخوردار است از جمله امور مالی حسابداری و حسابرسی سازمان